Logo

Symphonie de petits fours

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Ingefærtrøfler (50 stk)
300 g hakket Guanaja chakolade (Valrhôna 70%)
40 g frisk ingefær
1 dl piskefløde
3 spsk limesaft
4 spsk honning
300 g smeltet Caraïbe chakolade (Val­rhôna 64%)
 
Varm alle ingredeinser undtagen chokolade op og lad trække i 1/2 time. Si massen og hæld den hen over den hakkede Guanaja chokolade.
Lad massen køle helt af, form små trøfler og dyp dem i smeltet Caraïbe chokolade.
 
Cannelés  (50 stk)
5 dl mælk
1 stang Tahiti vanilje
250 g flarmelis
2 æggeblommer
2 hele æg
50 g afkølet, smeltet smør
100 g hvedemel
15 g mørk Martinique Rom
 
Kog mælken op med vanilje og lad trække natten over på køl.
Tilsæt de efterfølgende ingredienser i den nævnte række­følge.
Stil dejen på køl i 1 døgn.
Smør de små cannelés-forme (små, rillede cylindre), drys dem med lidt hvedemel og stil dem på køl.
Fyld formene 3/4 op og bag dem ved 180-190ºC i ca. 50 minutter.
 
 
Madeleines kager med citron (50 stk)
2 æg
120 g sukker
100 g hvedemel
3 g bagepulver
100 g smeltet smør
Reven skal af 1 citron
 
Pisk æg og sukker hvidt og tilsæt hvedemel og bagepulver og derefter smeltet smør og citronskal.
Hæld dejen i Madeleineforme og bag dem ved 220ºC i 6 minutter.
 
 
Florentinere (100 stk)
400 g mørdej
1 metalfigur formet som en rombe
Karamel:
440 g sukker
20 g glukose
1,8 dl vand
240 g blødt smør
2,4 dl piskefløde
Reven skal af 2 appels­iner
200 g honning
560 g ristede smuttede man­delsplitter
200 g syltet appelsinskal
 
Overtræk:
Maniari chokolade (Valrhôna 64%)
Rul dejen ud og bag den ved 200º til den er smuk gylden.
Stil til afkøling.
 
Karamel: Kog sukker, glukose og vand sammen og tilsæt det bløde smør.
Varm fløde og reven citronskal op og bland det i karam­ellen.
Lad koge ved 125º og tilsæt så honning, ristede mandelsplitter og syltet appelsinskal.
Smør karamelmassen ud på den forbagte mørdej og bag den ved 230º i 10 minutter.
Lad kagen køle af og skær den så ud i "romber" med en metalfarm.
Dyp kagerne i smeltet Manjari chokolade.
 
 
Citron karameller (80 stk)
1 kg sukker
6 revne citronskaller ag citronsaft
250 g usaltet smør
700 g Ivoire chokolade (hvid Valrhôna 31 %)
450 g cacaasmør
 
Varm sukker, citronskaller og citronsaft op til 120º og til­sæt resten af ingredienserne i den nævnte rækkefølge.
Hæld karamelmassen i en form, lad stivne og skær i små karameller.
 
 
Amaretti petlts fours (100 stk)
500 g rå marcipan (Valrhôna 70%)
350 g sukker
400.g ristede, finthakkede hasselnødder
Æggehvide
1 stang Tahiti vanilje
 
Bland alle ingredienser sammen til en passende konsi­stens.
Rul ud i stænger og derefter i små kugler og bag kuglerne ved 170º i 15 minutter. Lad køle af.
 
 
Nougat montélimar (100 stk)
300 g sukker
430 g akaciehonning
1/2 stang vanil­le
60 g æggehvide
1/4 tsk bagepulver
500 g ristede mandelsplitter
140 g pistacier og syltet frugt
Flormelis
 
Varm sukker, akaciehonning og vanilje op til 112º C.
Pisk æggehviderne stive med bagepulver og vend det i siruppen.
Tilsæt derefter mandler, pistacie og syltet frugt.
Rul den hvide nougatmasse ud på flormelis i stænger med 1 cm i diameter. Stil på køl i 2 timer og skær i min­dre stykker.
 
 
Minitærter med frugt (50 stk)
50 minitærter af mørdej.
4 dl hjemmelavet abrikossyl­tetøj med ingefær og vanilje.
Hindbær, brombær og ribs .
Flormelis til drys
Fyld de forbagte tærteforme med syltetøi og pynt med bær.
Drys flormelis over.
Man kan købe bittesmå tærteforme og selv bage tærter­ne af mørdej - hjemmelavet eller færdigkøbt.

 
Nøddepetits fours (100 stk)
500 g Manjari chokolade (Valrhôna 64%)
100 g pi­stacienødder
200 g hele karamelliserede mandler
100 g syltet appelsinskal
100 g sultanas rosiner
 
Smelt chokoladen og lav små cirkler med 2 cm i diame­ter på bagepapir. Pynt hver cirkel med 1 pistacienød, 1 mandel, 1 rosin og lidt syltet appelsinskal. Lad hærde.
 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.163 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Abrikosguf Abrikosguf er dessert som består af abrikoser med makronner og is. en dejlig sommer...
• Kirsebærsauce 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• AppelsinriddereEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Abrikosguf Abrikosguf er dessert som består af abrikoser med makronner og is. en dejlig sommer...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os