Logo

Tecreme - diabetiker

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sødt til dessert - Tecremen kan både være en festlig afslutning på julemenuen og en let dessert på alle årets dage.

Sødt til dessert - Tecremen kan både være en festlig afslutning på julemenuen og en let dessert på alle årets dage.

 

3 spsk sort te

6 blade husblas

4 pasteuriserede æggeblommer

40 g Atwell

3 spsk cognac

3 pasteuriserede æggehvider,

2 dl piskefløde

4 kiwifrugter

perlesukker til pynt

*

A. Hæld 3½ dl kogende vand over teen, lad den trække i 3 min. og si den.

 

B. Læg husblassen i blød i koldt vand.

Pisk æggeblommer og Atwell skummende, tilsæt te og cognac og rør det til en tyk creme i varmt vandbad.

Pres vandet af husblasen og opløs den i tecremen. Sæt cremen koldt.

 

C. Pisk æggehvider og piskefløde stive hver for sig og vend dem i cremen.

Stil cremen koldt i 4 timer.

 

D. Skræl kiwierne, skær dem i skiver og form dem til stjerner med en udstikker.

Anret dem på tallerkener. Form med en ske boller af tecremen og anret dem dekorativt på kiwistjernerne.

Drys perlesukker over.

 

Tips: Hvis du absolut gerne vil undgå cognac, kan du bruge ½ dl te mere.

 

Per Portion 1041/248 kJ/kcal. 6 g protein. 14 g fedt. 18 g kulhydrat. 1 g fibre.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.024 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her