Logo

Tiramisu-islagkage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tiramisu-islagkage

 

Den klassiske tiramisu får en iskold makeover. Foreningen af vaniljeis, kaffe, likør og kakao kan kun blive et lykkeligt ægteskab. Hvis du også er vild med den klassiske italienske dessert med en skøn smag af kaffe, så kast dig ud i denne lækre is-variant! 

Tid: 30 minutter. Frysetid: Mindst 4 timer. Antal personer: 6

 

#

1½ l god vaniljeis med chokoladestykker

1½ dl stærk friskbrygget kaffe

¾ dl kaffelikør, fx Kahlua

½ pakke ladyfingers (12 stk.)

2-3 tsk kakao

en aflang brødform, ca. 1½ l

husholdningsfilm til formen

Pynt:

25 g mørk chokolade

*

Sådan gør du:

Beklæd brødformen med husholdningsfilm, så det hænger et godt stykke ud over kanterne.

Lad isen tø op i en skål ved stuetemperatur i ca. 20 minutter.

Rør i isen, så den bliver blød som softice.

 

Bland friskbrygget kaffe og kaffelikør i en flad skål.

Dyp 1 ladyfinger ad gangen i kaffeblandingen.

Fordel 6 kaffedyppede ladyfingers i bunden af brødformen, og drys med et tyndt lag sigtet kakao.

Smør halvdelen af den bløde vaniljeis oven på de 6 ladyfingers i et jævnt lag.

Læg de sidste 6 kaffedyppede ladyfingers oven på isen.

Drys igen med sigtet kakao, og slut af med et jævnt lag blød vaniljeis.

Dæk isen med den husholdningsfilm, som hænger ud over kanterne, og sæt formen i fryseren i mindst 4 timer, til isen er helt frossen.

 

Tag islagkagen ud af fryseren 10 minutter før servering, og drys overfladen med et tyndt lag fintrevet mørk chokolade.

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 512 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?