Logo

Tomat og chokolademoussekage med basilikumis og tomatchutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Kage:
248 g hele æg
567 g sukker
4 g bagepulver
4 g kanel
227 g hvedemel
425 g tomatkoncentrat (flåede udkernede reducerede og passerede tomater)
 
Choklademousse:
237 g mælk
237 g fløde
5 ml lys sirup
907 g mørk chokolade med 72 % kakaoindhold
437 ml flødeskum
 
Tomatchutney:
6 cocktailtomater
1 Golden Delicious-æble, skrællet og skåret i 2x2 cm terninger
100 g sherryeddike
100 g mørk farin
reven skal fra 1 lime
1 spsk kanel
1 tsk frisk reven ingefær
 
Basilikumis:
2 1/2 dl mælk
2 1/2 dl fløde
175 g sukker
5 æggeblommer
2 spsk finthakket kanelbasilikum (eller 1 1/2 spsk almindelig basilikum)
 
Kagen:
Pisk æg og sukker
Tilsæt hvedemel, bagepulver og kanel og pisk til en jævn masse.
Tilsæt tomatkoncentrat.
Bred massen ud på smørrebrødspapir i en braddepande og bag i en 150ºC varm ovn i 20 minutter. Lad det køle af.
Choklademousse:
Kog mælken, fløden og siruppen op.
Hak chokoladen fint og smelt den i kogte blanding.
Lad chokoladeblandingen nedkøle til ca 50ºC.
Vend piskefløden i og lad det køle af.
Montering af kagen:
Skær kagen i fire lige store stykker. Læg stykkerne i lag med chokolademoussen i en høj form og stil kagen i fryseren, gerne natten overe.
Tomatchutney:
Bland alle ingredienserne, på nær tomaterne, og lad det koge langsomt i cirka 20 minutter.
Læg cocktailtomaterne på en plade, pensel dem med den kogte masse og bag dem i en 200ºC varm ovn i ti minutter. Lad dem køle af.
Basilikumis:
Kog mælk og fløde op.
Pisk æg og sukker.
Hæld det over i en kasserolle og tilsæt fløden og mælken.
Varm forsigtigt (uden at det begynder at koge) i to minutter.
Si ismassen og lad den køle af.
Tilsæt basilikummen og kør massen i ismaskinen.
 
Tips: Denne opskrift er lidt vanskelig og kræver ekstra nøjagtighed, elektronisk vægt og et godt termometer. Server gerne denne gode kage med en fyldig, sød vin, fx. Banyuls. 
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.343 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• PæretrifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Fersken MelbaEn lækker, klassisk dessert, der blev udviklet som en hyldest til en af operakunstens...
• Ris à l'amande - diabetiker 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• PæretrifliEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os