Logo

Tyttebærflan med mandelmarengs

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
250 g mørdej

Kompot:
1/5 l. tyttebær
200 g sukker
1 dl vand
2 blade husblas

Marengs:
1 dl æggehvide
125 g flormelis
30 g hakkede mandler

Tyttebærkompot:
Bærrene, sukker og vand koges under låg i 20 minutter uden der røres i
det. Hældes op i en skål.
Husblas opblødes i koldt vand, knuges fri for væde og røres i den varme
kompot. Sæt den koldt.

Mørdejen rulles tyndt ud og lægges i en tærteform med løs bund.
Lad dejen gå 3 cm. op ad siderne og børst overskydende hvedemel bort.
Bunden dækkes med et lag alufolie og fyldes op med tørrede linser,
bønner eller gryn.
Det bevirker, at kanterne ikke glider ned under bagningen.
Lad dejen hvile i formen i køleskab i mindst 1/2 time inden den forbages
ved 200ºC i 20 minutter.
Hertil kan forberedes dagen før.

Marengs:
Æggehviderne og 100 g af flormeliset piskes let og luftigt i en skål.
Skålen stilles over en gryde med varmt, men ikke kogende vand, og der
piskes videre til hviden bliver stiv og fast (marengs).
Pisk derefter videre til den bliver lidt kold.
Mandlerne varmes på en tør pande til de får lidt farve og vendes i
marengsen.

Færdiggørelse:
Alufolie og linser fjernes fra den forbagte tærtebund.
Et 1 cm. tykt lag tyttebærkompot lægges i bunden (den skal være
tilpas tyk, at den ikke løber).
Et tykt lag marengs lægges over.
Resten af flormeliset sigtes over tærten, som derefter glaseres under
den varme grill til den bliver let gylden (hold øje med den, det tager kun
et øjeblik).
Server den straks, eller opbevar den i køleskab.
Den er bedst de første 2-3 timer, men kan udmærket holde sig længere.

Tips:
Når man som her koger tyttebærkompoten under låg, bliver skindet på bærrene ikke sejt.
Blandt kokke kaldes de stiftpiskede hvider en marengs, også inden de er
bagt.
Det er nemmest at piske dem i en rustfri skål, eller en glasskål, der må
være absolut ren,
Det er næsten umuligt at få hviderne pisket stive, hvis der er den
mindste rest af fedtstof i skålen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 720 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ris à l'amande - diabetiker 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Frugt fromage med sodavandEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• SkildpaddeisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ris à l'amande - lav fedt %En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os