Logo

Tyttebærfromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tyttebærfromage

 

Desserten er en vanvittig lækker fromage med røde tyttebær

10 personer. Arbejdstid: 30 min. Køletid: mindst 2 timer

 

#

8 blade husblas

125 g sukker

100 g tyttebær

1 dl vand

2½ dl hvidvin (uden fadsmag, fx Sauvignon Blanc, Riesling eller anden hvidvin fra Alsace)

5 æg

2 spsk sukker

½ liter piskefløde

 

Pynt:

evt. tyttebær

*

 

Læg husblasbladene enkeltvist ned i en skål med koldt vand, og ud blød i 5 min.

Kog sukker, tyttebær og vand i ca. 5 min.

Tag gryden af varmen.

Knug vandet ud af husblasbladene, og rør dem i de varme tyttebær.

Tilsæt vinen, når husblassen er smeltet.

 

Pisk æg og sukker til tykt skum.

Hæld den lune tyttebær/vinlage i æggeskummet under kraftig piskning.

Lad massen køle af i køleskabet, og rør af og til, indtil den har samme konsistens som flødeskum.

 

Pisk fløden til blødt skum, og vend den i cremen.

Hæld massen i en fromage- eller randform.

Sæt den i køleskabet, og lad den stivne i mindst 2 timer.

 

Løsn fromagen i kanten med en kniv.

Dyp hurtigt formen i en balje eller skål med meget varmt vand.

Læg et fad på formen, og vend fromagen ud på fadet.

Pynt med tyttebær.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.302 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her