Is: 
50 g valnødder 
2 appelsiner, saft af 
4 æggeblommer 
75 g sukker 
2 ½ dl piskefløde 
 
Appelsinsalat: 
50 g sukker 
50 g valnødder 
4 appelsiner (skal fra 2 og lameller fra 4)
 
Valnødderne hakkes, og saften fra appelsinerne hældes over. 
Det trækker i et par timer. 
Æggeblommer og sukker piskes sammen. 
Fløden piskes let. 
Valnødderne, æggemassen og fløden blandes, og det kommes i forme og fryses.
Appelsinsalat: Sukkeret smeltes på en pande. 
Valnødderne kommes i og vendes rundt, til de er karamelagtige. 
Valnødderne hældes på et stykke oliesmurt bagepapir og afkøles. Valnødderne snittes fint og blandes med fint snittet appelsinskal og appelsinstykker. 
Anretning: Valnøddeisen skæres i skiver og pyntes med appelsinsalaten.