Logo

Vanillecremeis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
½ dl fløde
3 hele æg
2 æggeblommer
½ stangvanilje
50 g melis

De hele æg og æggeblommerne piskes kraftigt med sukkeret. Fløden (½ piskefløde og ½ sødmælk el. ⅔ piskefløde og ⅓ sødmælk kan anvendes) koges med den flækkede vanilje i 10 min. og hældes i de sammenpiskede æg og sukker. Alt hældes nu tilbage i gryden og piskes igen, indtil det kommer på kogepunktet. Cremen hældes hurtigt og under stadig piskning gennem en sigte og piskes atter, til den er kold.

Til vaniljecremeis kan, når cremen er frosset, tilsættes rå frugt, feks. jordbær, hindbær el. lign. Hvis frugten er syrlig, må sukker tilsættes efter smag.

Hvis cremeisen nedpakkes efter frysning i maskine, bør frugten knuses, inden den tilsættes.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.167 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?