Du er her:
Forside
> Varm chokolade fondant "Manjari" med kold sauce vanille
Varm chokolade fondant "Manjari" med kold sauce vanille
Print med billeder
Print uden billeder
Varm, flydende chokolade får et flot perspektiv, når den møder den iskolde vaniljesauce og små friske pærestykker. Kombinationen af varmt og koldt giver en helt speciel effekt i forbindelse med desserter.
Chokolade fondant:
35 g Valrhona Manjari 64%
¼ spsk espressopulver
25 g usaltet smør
1 æggeblomme
1 æggehvide
5 g cacaopulver
40 g sukker
Pærestykker:
2 dl vand'
2 dl sukker
½ stang kanel
1 pære "Jules Guyot"
Vonillesauce:
1 ½ dl fløde 13%
20 g sukker
1 stor stang Tahiti vanilje
2 æggeblommer
Chokolade fondant: Smelt smør og chokolade i vandbad.
Pisk æggeblommer, 20 g sukker, cacaopulver og espressopulver godt sammen og vend det i chokoladen.
Pisk æggehviderne luftige sammen med de sidste 20 g sukker og vend dem i.
Fyld ⅔ af massen i 4 høje ringforme og bag dem 8 minutter ved 200º.
Prik hul i midten og sprøjt formen op med resten af massen.
Bag yderligere 6-8 minutter ved 200º.
Pærestykker: Kog vand, sukker og kanel til sirup i en gryde og køl af.
Skræl pæren og skær den i ½ cm tykke skiver på langs.
Læg pæreskiverne i den afkølede sukkerlage og lad trække i min. 1 time.
Skær pæreskiverne i små, fine ruder, ca. 1 ½-2 cm i længden x 1 cm i bredden.
Vanillesauce: Kog fløde, sukker og vaniljemarv op.
Pisk æggeblommerne sammen og hæld dem i fløden.
Pisk cremen over vandbad ved svag varme, til den er let legeret.
Si og køl af.
Anret pæreskiverne i kanten af tallerkenen, evt. med lidt mynteblomst som dekoration.
Sæt forsigtigt fondanterne nøjagtigt, men forskudt på tallerkenen. Anret i sidste øjeblik den iskolde sauce i midten. .
Tweet
Gem i Min Kogebog
Opret din egen Kogebog
Send opskrift til en ven
Feedback
Print med billeder
Print uden billeder
Forrige: Varm bærsauce til dessert
Næste: Varm chokolade-ravioli på lime-vanillesauce ...
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 4.550 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Grillstegte bananer med mangosauce
• Tarteletter med frugtsalat
• Hvid chokolademousse med blåbær
• Grillstegte bananer med mangosauce
Lav en flot hjemmeside
med dine egne opskrifter
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra madABC.dk
673
13-05-2010 18:31:50 Axel
Det ser ud som om opskriften er til 1 person.
674
13-05-2010 17:47:05 aUGUST
hvor mange er der til i opskriften
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Kogebog
×
Min Kogebog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Kogebog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Kogebog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Svampe
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Omregn gram til dl
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Fondue
Stegeso
Wok
Trykkoger
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Veganer
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Marie
Hmm min bund er helt skør - ikke hævet og næsten mere en brun æggekage! Er det korrekt med 6 æg?
masaitsiaq
Ved i hvorfor det hedder Amagerkotelet?
Per Larholm
Spørgsmålet er bare - hvor får man frisk svineblod til at lave retten af ???
madABC.dk
Hej John. I opskriften står der at kyllingen skal være grillet. Så er den "gennemstegt" og ikke "gennemkogt". Og jo Kyllingegratin...
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?
Ja, de er gode for mig
Nej, de er for svære at holde
Der er ikke nogen der skal blande sig i, hvad jeg skal spise
Jeg kender dem ikke
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...