Logo

Varm chokolade fondant "Manjari" med kold sauce vanille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Varm, flydende chokolade får et flot perspektiv, når den møder den iskolde vaniljesauce og små friske pære­stykker. Kombinationen af varmt og koldt giver en helt speciel effekt i forbindelse med desserter.
 
Chokolade fondant:
35 g Valrhona Manjari 64%
¼ spsk espressopulver
25 g usaltet smør
1 æggeblomme
1 æggehvide
5 g cacaopulver
40 g sukker
 
Pærestykker:
2 dl vand'
2 dl sukker
½ stang kanel
1 pære "Jules Guyot"
 
Vonillesauce:
1 ½ dl fløde 13%
20 g sukker
1 stor stang Tahiti vanilje
2 æggeblommer
 
Chokolade fondant: Smelt smør og chokolade i vand­bad.
Pisk æggeblommer, 20 g sukker, cacaopulver og espres­sopulver godt sammen og vend det i chokoladen.
Pisk æggehviderne luftige sammen med de sidste 20 g sukker og vend dem i.
Fyld ⅔ af massen i 4 høje ringforme og bag dem 8 minutter ved 200º.
Prik hul i midten og sprøjt formen op med resten af mas­sen.
Bag yderligere 6-8 minutter ved 200º.
 
Pærestykker: Kog vand, sukker og kanel til sirup i en gryde og køl af.
Skræl pæren og skær den i ½ cm tykke skiver på langs.
Læg pæreskiverne i den afkølede sukkerlage og lad trække i min. 1 time.
Skær pæreskiverne i små, fine ruder, ca. 1 ½-2 cm i længden x 1 cm i bredden.
 
Vanillesauce: Kog fløde, sukker og vaniljemarv op.
Pisk æggeblommerne sammen og hæld dem i fløden.
Pisk cremen over vandbad ved svag varme, til den er let legeret.
Si og køl af.
 
Anret pæreskiverne i kanten af tallerkenen, evt. med lidt mynteblomst som dekoration.
Sæt forsigtigt fondanterne nøjagtigt, men forskudt på tallerkenen. Anret i sidste øjeblik den iskolde sauce i midten. .
 
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 4.550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
67313-05-2010 18:31:50 Axel
Det ser ud som om opskriften er til 1 person.
67413-05-2010 17:47:05 aUGUST
hvor mange er der til i opskriften

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?