Du er her:
Forside
> Varm chokolade fondant "Manjari" med kold sauce vanille
Varm chokolade fondant "Manjari" med kold sauce vanille
Print med billeder
Print uden billeder
Varm, flydende chokolade får et flot perspektiv, når den møder den iskolde vaniljesauce og små friske pærestykker. Kombinationen af varmt og koldt giver en helt speciel effekt i forbindelse med desserter.
Chokolade fondant:
35 g Valrhona Manjari 64%
¼ spsk espressopulver
25 g usaltet smør
1 æggeblomme
1 æggehvide
5 g cacaopulver
40 g sukker
Pærestykker:
2 dl vand'
2 dl sukker
½ stang kanel
1 pære "Jules Guyot"
Vonillesauce:
1 ½ dl fløde 13%
20 g sukker
1 stor stang Tahiti vanilje
2 æggeblommer
Chokolade fondant: Smelt smør og chokolade i vandbad.
Pisk æggeblommer, 20 g sukker, cacaopulver og espressopulver godt sammen og vend det i chokoladen.
Pisk æggehviderne luftige sammen med de sidste 20 g sukker og vend dem i.
Fyld ⅔ af massen i 4 høje ringforme og bag dem 8 minutter ved 200º.
Prik hul i midten og sprøjt formen op med resten af massen.
Bag yderligere 6-8 minutter ved 200º.
Pærestykker: Kog vand, sukker og kanel til sirup i en gryde og køl af.
Skræl pæren og skær den i ½ cm tykke skiver på langs.
Læg pæreskiverne i den afkølede sukkerlage og lad trække i min. 1 time.
Skær pæreskiverne i små, fine ruder, ca. 1 ½-2 cm i længden x 1 cm i bredden.
Vanillesauce: Kog fløde, sukker og vaniljemarv op.
Pisk æggeblommerne sammen og hæld dem i fløden.
Pisk cremen over vandbad ved svag varme, til den er let legeret.
Si og køl af.
Anret pæreskiverne i kanten af tallerkenen, evt. med lidt mynteblomst som dekoration.
Sæt forsigtigt fondanterne nøjagtigt, men forskudt på tallerkenen. Anret i sidste øjeblik den iskolde sauce i midten. .
Tweet
Print med billeder
Print uden billeder
Gem i Min Kogebog
Opret din egen Kogebog
Send opskrift til en ven
Feedback
Forrige: Varm bærsauce til dessert
Næste: Varm chokolade-ravioli på lime-vanillesauce ...
Klik på den smiley du vil give denne side
Brugernes vurdering
5,0
(
1
stemmer)
Siden er blevet set 4.848 gange -
Se og skriv kommentarer herunder
.
• Toast med pærer og svesker
• Hvidvinssorbet med bærsauce
• Vindruetærte
• Tofarvet isbombe
Lav en flot hjemmeside
med dine egne opskrifter
Kommentarer og debat mellem læsere
Navn
*
:
E-mail
*
:
Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
Kommentar
*
:
Få besked når der kommer en ny kommentar til denne artikel
Modtag nyhedsbrev fra madabc.dk
673
13-05-2010 18:31:50 Axel
Det ser ud som om opskriften er til 1 person.
674
13-05-2010 17:47:05 aUGUST
hvor mange er der til i opskriften
Vis alle kommentarer...
Vi elsker jeres billeder
❤
×
Min Kogebog
×
Min Kogebog
×
Allerede bruger
E-mail
Password
Glemt password
Ny bruger
E-mail
Password
Gentag password
Navn på bog
Post nr.
Køn
K
M
Fødselsdato
Tlf.
Min Kogebog
×
Du er nu logget ind og siden er tilføjet til din Kogebog
Brugeren eksistere allerede
×
Der er allerede en bruger med det brugernavn.
Madplan
Tøm køleskab
Mad til 1
Mad 30 min
Sæson
Råvarer
Info+gode råd
Grill +
Morgen
Frokost
Forret
Suppe
Aftensmad
Menuer
Dessert
Natmad/tapas
Drikke
Okse
Kalv
Gris
Lam
Fjerkræ
Vildt
Fisk
Skaldyr
Pølser
Grønsager
Tilbehør
Salater
Pasta/ris
Sauce
Buffet
Brød/boller
Kager
Børnemad
Dyremad
Svampe
Brugsanvisning
Alkoholtester
Kalorieberegner
Min kogebog
Omregn gram til dl
Kogekunst quiz
Årstider
Forår
Sommer
Efterår
Vinter
Tema
Gl. dansk
Højtider
Fest
Nytår
Pinse
Påske
Mors dag
Fars dag
Halloween
Jul
Mortensaften
Køkkenudstyr
Fondue
Stegeso
Wok
Trykkoger
Dyremad
Hundemad
Kattemad
Natur og friluft
Båd/sejler
Camping
Picnic/skovtur
Konservering
Ryge/salte
Syltning/saft
Muligheder
Hakket kød
Is/sorbet
Brunch
Fastfood
Frugt
Gryderet
Grød
Dip/dressing
Madpakker
Ost / æg
Smørrebrød
Snacks
Sushi
Bage og dessert
Bagværk
Cupcake/muffin
Kage/tærte
Lagkage/roulade
Madtærter
Omelet
Pandekage/vafler
Skærekage
Småkage/kiks
Diæt - Fedtfattig
Slankeret
♥-venlig
Diabetiker
Veganer
Vegetar
Andre lande
Afrika
Amerika
England
Frankrig
Grækenland
Indien
Italien
Mexico
Middelalder
Spanien
Tyskland
Østen
Østeuropa
Tilmeld nyhedsmail her
Nyeste kommentarer
Mie
Sjov opskrift. Vi tænkte allesammen at det var en dårlig is. Så smagte jeg lidt på dejen, den var rigtig god, men kunne godt bruge...
Viggo
Ja, eller ganske almindelige røde Gøl pølser. Det smager himmelskt.
Birthe
Det kan da ikke passe der ikke skal krydderier på, den bliver da noget tam i smagen uden 🤗
madABC.dk
Tærtebunden skal bages 12 min. Fyldet blandes og kommes i tærtebunden og der kan serveres.
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Prøv vores nye Kogekunst quiz
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?
Jacob Ellemand
Pernille Vermund
Søren Pape Poulsen
Stem
Del
Se alle vores afstemninger her...