
 
Iskold og syrlig i smagen, og så er den herligt læskende.
Forfriskende. Hvad mere kan man ønske af en dessert? • Når du bruger skal af
citrusfrugter i madlavningen, er det vigtigt forinden at skrubbe frugterne godt
i lunkent vand. 
Forberedelse 30 min. Tilberedning 3 timer. 4 portioner 
 
# Råvarer til Citronsorbet
3 citroner 
1½-2 dl sukker eller lys sirup 
2½ dl mineralvand 
1 æggehvide 
1 knsp salt 
citronmelisse til garnering 
* 
 
Fremgangsmåde: 
1 Skrub citronerne godt i lunkent vand. 
Riv skallen af en citron, og pres saften fra alle tre
citroner. 
 
2 Hæld sukker og mineralvand i en gryde og opvarm til
sukkeret lige er smeltet. 
Afkøl derefter i koldt vandbad. (Bruger du lys sirup, skal
du blande sirup og mineralvand). Tilsæt citronsaft og citronskal og bland det
godt. 
Stil det i fryseren ca. 1 time. 
 
3 Pisk æggehviden med saltet til fast skum og vend det
forsigtigt i den halvfrosne masse. 
Sæt den tilbage i fryseren ca. 2 timer. 
Tag skålen ud og pisk isen igennem et par gange undervejs,
så iskrystallerne ikke bliver for store. 
 
4 Dyp serveringsglassene i lidt citronsaft og derefter i
sukker, så der dannes en "frostet" kant. 
Ske sorbeten op i fire portionsglas og garner med blade af
citronmelisse. 
Server straks. 
 
Tips & råd 
 
Sorbeten får en mere smidig og blød konsistens, hvis du anvender
samme mængde lys sirup i stedet for sukker og følger opskriften i øvrigt. 
I stedet for sirup kan man også bruge flormelis. 
Laver du tit is eller sorbet selv kan det være en god ide at
købe en ismaskine. 
Konsistensen bliver bedre. 
I en ismaskine fryser massen i et langsomt tempo så der
dannes mindre iskrystaller og dermed en smidigere is eller sorbet. 
 
PR. PORTION: Kalorier 199 = Kilojoule 833 
Kulhydrat 47 g Protein 2 g Fedt 0 g Fibre 2 g