Logo

Vindrue- og valnøddedessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
(10 personer)
 
Gelé:
400 g Sekt.
4 g husblas.
50 g sukker.
20 g kakaobønner
 
Sukkerlage:
1 l vand.
500 g sukker.
Saft af ½ citron.
4 tsk valnødde Eau ­de-Vie.
60 halve udkernede vin­druer
 
Valnødder Blanc Manger:
100 g mælk.
100 g valnødder.
250 g ymer.
125 g sukker.
375 g flødeskum.
1 blad husblas
 
Champagneskum:
3 ½ dl Champagne.
2 blade husblas
 
Gele: Varm halvdelen af Sekt'en op med sukker og tilsæt udblødt husblas.
Rør det godt.
Tilsæt resten af Sekt'en, køl ned og læg kakaobønner i.
 
Sukkerlage: Bring vand og sukker i kog.
Tilsæt citron og valnødde Eau-de-Vie og køl ned.
Læg vindruerne i lagen og lad trække et døgn.
 
Blanc Manger: Kog mælken op, tilsæt valnødderne og blend det hele.
Lad trække i 10 minutter og si derefter.
Tilsæt udblødt husblas, sukker og ymer og vend fiøde­skum i.
 
Champagneskum: Lun 4 tsk Champagne og opløs de opblød­te husblas.
Hæld resten af Cham­pagnen i.
Hæld lagen i en siffon med 3 gaspatroner.
 
Anretning: Hæld lidt gelé i bun­den af et cocktailglas.
Lav derefter en kant med vindruer.
Hæld gelé over vindruerne.
Tilsæt et tykt lag af Blanc Manger.
Sæt glasset på køl.
Sprøjt Champag­neskum på inden servering.
 
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.140 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?