Logo

Vintertærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Efter jul står man tit med en bunke efterladte nødder, dadler og frugt. Ingen gider røre dem når julen er overstået, men man kan bruge juleresterne i denne gode vintertærte.

Mørdej (til to tærter):
250 g hvedemel
175 g smør
65 g flormelis
1 æg
1 knivspids salt

Blandes sammen til en ensartet dej og hviler i køleskab ca. 1 time. Mørdejen kan blandes i en foodprocessor og er velegnet til frysning.

Fyld:
125 g smør
100 g sukker
2 æg
175 g grofthakkede nødder (alle slags kan anvendes hver for sig eller blandet)
175 g syltet frugt (for eksempel appelsinskal, pomerans, rosiner, figner, dadler, svesker eller abrikoser)
evt. 1 tsk kanel

Mørdejen rulles ud og lægges i en springform. Ingredienserne til fyldet blandes og hældes op i formen. Tærten bages ca. 30 minutter ved 200º. Smager godt med is eller græsk yoghurt rørt med vaniljekorn.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 960 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Osso buco + Farmors æblekageHer er en dejlig opskift på et samlet måltid til en speciel dag eller hvis du får gæster i...
• Citronpandekager med jordbærDe tynde citronpandekager smager pragtfuldt med jordbær til
• Pære i hybensauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Ost på franskSaint Agur er en mild og cremet blåskimmelost fra Beauzac i Auvergne regionen, som har...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os