Logo

Vintertærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Efter jul står man tit med en bunke efterladte nødder, dadler og frugt. Ingen gider røre dem når julen er overstået, men man kan bruge juleresterne i denne gode vintertærte.

Mørdej (til to tærter):
250 g hvedemel
175 g smør
65 g flormelis
1 æg
1 knivspids salt

Blandes sammen til en ensartet dej og hviler i køleskab ca. 1 time. Mørdejen kan blandes i en foodprocessor og er velegnet til frysning.

Fyld:
125 g smør
100 g sukker
2 æg
175 g grofthakkede nødder (alle slags kan anvendes hver for sig eller blandet)
175 g syltet frugt (for eksempel appelsinskal, pomerans, rosiner, figner, dadler, svesker eller abrikoser)
evt. 1 tsk kanel

Mørdejen rulles ud og lægges i en springform. Ingredienserne til fyldet blandes og hældes op i formen. Tærten bages ca. 30 minutter ved 200º. Smager godt med is eller græsk yoghurt rørt med vaniljekorn.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.351 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?