Logo

Yoghurtdessert med bær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Yoghurtdessert med bær 


En anderledes dessert. Med syrlig yoghurt, kraftig vaniljesmag og forfriskende kirsebær, er den et sikkert hit. Dessert i glas. • Vaniljestangen tilfører ingen kalorier • Kirsebær indeholder fibre.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner

 

# Råvarer til Yoghurtdessert med bær

600 g kirsebær på glas

100 g Lady Fingers

- småkager til serveringen

4 spsk mandellikør eller kirsebærsaft fra glasset

 

Yoghurt-vaniljecreme:

3 æggeblommer

1 dl sukker

1 tsk Maizena

3 dl letmælksyoghurt

1 vaniljestang

*

 

Fremgangsmåde:

1 Pisk æggeblommer, sukker og Maizena, over et kogende vandbad, til en luftig og lun masse.

Flæk vaniljestangen på langs og læg den i massen.

Pisk yoghurten i lidt ad gangen.

 

2 Tag vaniljestangen op og skrab de sorte korn ud og rør dem i massen.

Hæld det i gryden og opvarm det langsomt under omrøring til massen jævner, (se Tips & råd). Lad det køle noget af.

 

3 Lad kirsebærrene dryppe af og gem saften hvis du ikke bruger likør.

Fordel kirsebærrene i bunden af de 4 glas.

Smuldr småkagerne ovenpå kirsebærrene og dryp med likør eller kirsebærsaft.

 

4 Hæld vaniljecreme over bær og småkager (se Tips & råd).

Fortsæt med bær, småkager, likør og creme til glassene er fyldte og ingredienserne er brugt. Stil glassene i køleskabet til cremen er fast.

Drys med resten af småkagerne og pynt med kirsebær.

 

Tips & råd


Yoghurtdessert med bær 

Vaniljecremen er færdig når den er så tyk at den hænger fast på bagsiden af skeen.

Opvarm cremen ved svag varme og rør rundt hele tiden.


Yoghurtdessert med bær 

For at forhindre glassene i at springe kan du sætte en rustfri kniv i glasset, mens cremen hældes i. Kniven leder cremens varme bort fra glasset.

 

GENVEJ: Anvend færdig vaniljecreme og giv den ekstra smag med vaniljestang.

Følg i øvrigt opskriften.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 386 = kJ 1621

Kulhydrat 57 g Protein 8 g Fedt 14 g (33%) Fibre 4 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 685 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du oksekød til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her