 
 
 
 
Tomatsuppe er en
fyldig suppe, som er fantastisk nem at lave. Suppen kan serveres med sprøde
croutoner - ristede brødterninger. Denne opskrift er nem og hurtig, og den er
lavet af ingredienser, som man ofte har i huset.
Tilberedningstid: 15
min. 4 pers.
 
# Ingredienser
SUPPE
1 løg
2 fed hvidløg
4 spsk olie
1 dåse tomatpuré (70
g)
½ tsk sukker
2 dåser flåede tomater
4 dl bouillon
2 tsk oregano
1 tsk salt
1 knivspids peber
 
CROUTONER
4 skiver franskbrød
(Kan erstattes af to boller
eller hvad der nu er i huset)
4 tsk olie
½ tsk fint salt
 
* Tilberedning
Skær løg og hvidløg i
grove tern. 
Varm olien op i en
gryde og steg løg og hvidløg – det må ikke tage farve, blot blive klart.
Tilsæt de øvrige ingredienser og lad det hele koge godt sammen i ca. 10
minutter.
 
Croutoner:
Mens suppen koger,
skærer du brødet i små tern på ca 1x1 cm. 
Varm olien på en pande
ved høj varme. 
Rist terningerne
gyldne - husk at vende dem ofte. 
Drys fint salt over
til sidst.
 
Gør suppen færdig:
Blend suppen godt, så
den bliver helt ensartet. 
Smag til med salt og
peber og server den med croutonerne.
 
Tips: Du kan også
servere kogt pasta (beregn ca. 50 g per person) til suppen og evt. lidt revet
parmesanost.
 
Se alle opskrifter for børnekokke