Logo

Frisk rabarbersaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Frisk rabarbersaft

 

Lav din egen rabarbersaft. Den smager skønt blandet med iskoldt vand eller hvidvin.

ca. 2 liter færdig saft. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 3 min. Trækketid: 2-3 timer

 

#

350 g rabarberstilke

1 liter iskoldt vand eller kold hvidvin

350 g sukker

1 spsk citronsyre

*

 

Skær bladene af rabarberne, og skyl stilkene.

Skær dem i mindre stykker.

 

Kog vand med sukker, til sukkeret er opløst, og hæld det kogende over rabarberne.

Tilsæt citronsyre, dæk skålen til, og lad saften trække i nogle timer i køleskab.

Rør et par gange i saften undervejs.

 

Lad saften dryppe gennem en meget fintmasket sigte over en skål.

Hæld saften på skoldede flasker, og opbevar dem i køleskab.

Holdbarheden er ca. 1 måned.

 

Fortynd saften med koldt vand eller tør hvidvin efter smag.

 

TIPS: Pynt evt. med stængler af frisk rå rabarber og mynte eller citronmelisse.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 492 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• RabarberkompotI rabarberkompot mødes smagen af sødt og syrligt den skønne aromatiske vanilje, som...
• Små cheesecakes med rabarberSæt noget smukt og sommerligt frokost på bordet, måske til Pinsefrokosten. Du kan gøre alt...
• Rabarber-ingefærkage med yoghurt-vaniljedipDe saftige rabarberkager er syrlige, søde og krydret med ingefær. Det er et forfriskende...
• Appelsin iscremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!