Logo

Frisk rabarbersaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Frisk rabarbersaft

 

Lav din egen rabarbersaft. Den smager skønt blandet med iskoldt vand eller hvidvin.

ca. 2 liter færdig saft. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 3 min. Trækketid: 2-3 timer

 

#

350 g rabarberstilke

1 liter iskoldt vand eller kold hvidvin

350 g sukker

1 spsk citronsyre

*

 

Skær bladene af rabarberne, og skyl stilkene.

Skær dem i mindre stykker.

 

Kog vand med sukker, til sukkeret er opløst, og hæld det kogende over rabarberne.

Tilsæt citronsyre, dæk skålen til, og lad saften trække i nogle timer i køleskab.

Rør et par gange i saften undervejs.

 

Lad saften dryppe gennem en meget fintmasket sigte over en skål.

Hæld saften på skoldede flasker, og opbevar dem i køleskab.

Holdbarheden er ca. 1 måned.

 

Fortynd saften med koldt vand eller tør hvidvin efter smag.

 

TIPS: Pynt evt. med stængler af frisk rå rabarber og mynte eller citronmelisse.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 94 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rabarber med sprød butterdejstop og mandlerRabarber er havens første skønne forårshilsen, og de smager dejligt. Det her er ren...
• Rabarber bagt med ingefær og marengslagDet søde punktum er en let, syrlig og krydret rabarberdessert
• RabarberRabarber stammer oprindeligt fra Kina og Tibet. Her blev den brugt til medicinske formål....
• Blommer med risHer er opskriften på en spændende dessert med blommer og ris - en kombination man ikke ser...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvad spiser du til frokost?



Foreslå nyt svar
Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?





Foreslå nyt svar

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Foreslå nyt svar
Fortæl dine venner om os