Logo

Frisk rabarbersaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Frisk rabarbersaft

 

Lav din egen rabarbersaft. Den smager skønt blandet med iskoldt vand eller hvidvin.

ca. 2 liter færdig saft. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 3 min. Trækketid: 2-3 timer

 

#

350 g rabarberstilke

1 liter iskoldt vand eller kold hvidvin

350 g sukker

1 spsk citronsyre

*

 

Skær bladene af rabarberne, og skyl stilkene.

Skær dem i mindre stykker.

 

Kog vand med sukker, til sukkeret er opløst, og hæld det kogende over rabarberne.

Tilsæt citronsyre, dæk skålen til, og lad saften trække i nogle timer i køleskab.

Rør et par gange i saften undervejs.

 

Lad saften dryppe gennem en meget fintmasket sigte over en skål.

Hæld saften på skoldede flasker, og opbevar dem i køleskab.

Holdbarheden er ca. 1 måned.

 

Fortynd saften med koldt vand eller tør hvidvin efter smag.

 

TIPS: Pynt evt. med stængler af frisk rå rabarber og mynte eller citronmelisse.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 808 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her