Logo

Frisk rabarbersaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Frisk rabarbersaft

 

Lav din egen rabarbersaft. Den smager skønt blandet med iskoldt vand eller hvidvin.

ca. 2 liter færdig saft. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 3 min. Trækketid: 2-3 timer

 

#

350 g rabarberstilke

1 liter iskoldt vand eller kold hvidvin

350 g sukker

1 spsk citronsyre

*

 

Skær bladene af rabarberne, og skyl stilkene.

Skær dem i mindre stykker.

 

Kog vand med sukker, til sukkeret er opløst, og hæld det kogende over rabarberne.

Tilsæt citronsyre, dæk skålen til, og lad saften trække i nogle timer i køleskab.

Rør et par gange i saften undervejs.

 

Lad saften dryppe gennem en meget fintmasket sigte over en skål.

Hæld saften på skoldede flasker, og opbevar dem i køleskab.

Holdbarheden er ca. 1 måned.

 

Fortynd saften med koldt vand eller tør hvidvin efter smag.

 

TIPS: Pynt evt. med stængler af frisk rå rabarber og mynte eller citronmelisse.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 8 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rabarber surpriseUnder det sprøde og bløde marengslag gemmer sig en sød og let syrlig rabarberkompot på...
• Rabarberkompot med vaniljeyoghurtBagt rabarberkompot med vaniljeyoghurt er en nemt tilberedt nydelse. En enkel og frisk...
• Rabarberkompot med vaniljeyoghurtBagt rabarberkompot med vaniljeyoghurt er en nemt tilberedt nydelse. En enkel og frisk...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os