Logo

Glögg 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sirup:
3 dl sukker
4 dl vand
2 appelsiner
½ citron
5 stænger kanel
8 stjerneanis
en lille håndfuld nelliker
lidt kardemomme

1 flaske god rødvin
3 dl madeira
1 dl brun rom
1 dl snaps

Sirup:
Appelsiner og citroner skæres i skiver og småkoger sammen med de
resterende dele i 5 minutter.
Siruppen afkøles - gerne et døgn med hele krydderier etc. - og sigtes herefter. Opskriften giver ca. 3 dl færdig sirup.

Ingredienserne bringes til kogepunktet, hvorefter sirup tilsættes lidt
efter lidt.
Herefter må gløggen ikke koge. Gløggen tilsættes sirup i små doser, da nogle vil have drikken mere sød end andre - og mere krydret.
Det er en smagssag.
Gløggen serveres i glas med hank - og tilsættes rosiner og hakkede,
smuttede mandler, der har fået et opkog i almindeligt vand og dermed
er bløde og lækre.
Den skal selvfølgelig nydes varm.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.236 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her