Logo

Glögg 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Sirup:
3 dl sukker
4 dl vand
2 appelsiner
1/2 citron
5 stænger kanel
8 stjerneanis
en lille håndfuld nelliker
lidt kardemomme

1 flaske god rødvin
3 dl madeira
1 dl brun rom
1 dl snaps

Sirup:
Appelsiner og citroner skæres i skiver og småkoger sammen med de
resterende dele i 5 minutter.
Siruppen afkøles - gerne et døgn med hele krydderier etc. - og sigtes herefter. Opskriften giver ca. 3 dl færdig sirup.

Ingredienserne bringes til kogepunktet, hvorefter sirup tilsættes lidt
efter lidt.
Herefter må gløggen ikke koge. Gløggen tilsættes sirup i små doser, da nogle vil have drikken mere sød end andre - og mere krydret.
Det er en smagssag.
Gløggen serveres i glas med hank - og tilsættes rosiner og hakkede,
smuttede mandler, der har fået et opkog i almindeligt vand og dermed
er bløde og lækre.
Den skal selvfølgelig nydes varm.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.222 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sambuca con La MoscaEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• HasselnødbrændevinEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Soft-shakeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Risklatter med rosinerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os