Kog en god gløgg-essens
af æblemost og krydderier, og opbevar den i køleskabet. Så kan du nemt sætte en
god hjemmelavet gløgg på bordet til uventede gæster i december.
8 glas. Arbejdstid:
20 min. Kogetid: 45 min.
#
50 g frisk ingefær
1 appelsin (øko)
1 citron (øko)
1 liter æblemost
1 tsk hele nelliker
3 kanelstænger
8 hele
kardemommekapsler
1 tsk hel sort peber
1 liter rødvin
100 g rosiner
evt. honning eller
sukker
100 g mandelsplitter
*
Skræl ingefæren, og
skær den i tynde skiver.
Skræl skallen af
appelsin og citron - undgå at få for meget af det hvide med.
Kog æblemosten med
ingefær, appelsin- og citronskal, nelliker, kanel, kardemomme og peber i ca. 30
min. uden låg.
Si mosten, og varm
den op med rødvin og rosiner uden at koge.
Smag evt. til med
honning eller sirup.
Fordel mandlerne i 8
glas, og hæld den varme gløgg i glassene.
TIPS: Smag evt.
gløggen til med portvin eller/og snaps.
Lad evt. rosinerne udbløde i
spiritussen i 1 uge eller mere.
Alkoholfri gløgg:
Erstat rødvinen med æblemost, tranebærjuice, hindbærsaft eller andre safter.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin