Logo

Hyldeblomstsaft 5

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hyldeblomstsaft 5

 

Hyldeblomstsæsonen er alt for kort, så nyd de smukke og velsmagende blomster, mens de er her! Pluk dem sent om aftenen, når de dufter allermest - eller tidligt om morgenen.

 

Til ca. 1¾ liter koncentreret saft:

Kog en lage af 500 g sukker, 500 g rørsukker og 1 liter vand.

Lad den afkøle.

Klip de groveste stilke af 30 hyldeblomstskærme, og læg blomsterne i 1-2 sylteglas sammen med tynde skiver skal og saft af 2 økologiske citroner.

Hæld den afkølede sukkerlage over, og tilsæt 20 g citron- eller vinsyre.

Rør rundt, dæk til, og stil det koldt i 5 dage.

Si saften gennem et rent klæde, og hæld den på skoldede flasker (skyllet med Atasmon)

Frys evt. i juicekartoner, hvis du laver en større portion.

Den færdige saft kan fortyndes med 4-5 dele vand.

 

• Tips: Stik evt. en kanelstang eller en tom vaniljestang ned i lagen, når den trækker.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 158 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cheesecake med hyldeblomsterDet er i juni, at hylden blomstrer. Gå ud og pluk en stor buket og server frisklavet...
• Kage med stikkelsbær og hyldeblomsterHyldeblomstsæsonen er alt for kort, så nyd de smukke og velsmagende blomster, mens de er...
• Cheesecake med hyldeblomsterDet er i juni, at hylden blomstrer. Gå ud og pluk en stor buket og server frisklavet...
• Kanelglaseret butterdej med æblerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os