Logo

Hyldeblomstsaft til picnic

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Hyldeblomstsaft til picnic

Om foråret gælder det om at tømme ud i sit lager af saft, for i juni er det tid til at lave en ny omgang hyldeblomstsaft.

 

40 store udsprungne hyldeblomstskærme

1–1,5 kg fin rørsukker

2 tsk citronsyre (ca. 50 g)

4 økologiske citroner

1 ½ liter kogende vand

evt. lidt Atamon til flaskerne!

 

Skyl hyldeblomstskærmene grundigt og ryst forsigtigt vandet fra.
Klip stilkene fra.
Læg blomsterne i en stor skål.
Kog vand og sukker indtil sukkeret er smeltet – tilsæt nu citronsyre.
Skær citronerne i tynde skiver
Læg hyldeblomsterne og citronskiver, skiftevis i en stor skål
Hæld den varme sukkerlage over blandingen
Lad hyldeblomstsaften trække i 4-5 dage i køleskabet.
Si saften.
Kom saften på rengjorte flasker

Vil du undgå Atamon, kan du fryse hyldeblomstsaften, og
derved slippe for konserveringen.

Den færdige koncentrerede hyldeblomstsaft fortyndes 1:4
med vand eller mineralvand

Ved sommerfesten kan den suppleres med en tør hvidvin.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.754 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Skipper Skræk i ItalienEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbærdrink med limeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sommerdrik med ciderEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rådhuspandekager 3En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os