Logo

Krydret gløgg og kold jule cava

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Krydret gløgg og kold jule cava

 

Lækker krydret julegløgg og jule cava, der kan serveres til en julefrokost, eller imens gæsterne venter på stegen, juleaften

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers.

 

# Ingredienser

Gløggkoncentrat:

½ usprøjtet appelsin

1 kanelstang

2 laurbærblade

2 stjerneanis

½ tsk hel sort peber

½ spsk hel allehånde

½ spsk hele nelliker

½ tsk hel kardemomme

30 g brun farin

2,5 dl vand

 

Gløgg:

gløggkoncentrat (Se ovenfor)

75 cl rødvin (1 flaske)

1 håndfuld mandelsplitter

1 håndfuld rosiner

 

Kold jule cava:

1 dl gløggkoncentrat (Se ovenfor)

4 stjerneanis

150 cl halvtør kold cava pr. person (spumante eller cremant kan også bruges)

 

* Tilberedning

Gløggkoncentrat:
Vask appelsinen og skær den i grove stykker.

Kom appelsinstykkerne, alle krydderierne, farin og vand op i en kasserolle.

Bring det hele til kogepunktet og lad det småsimre i 10 minutter under låg.

Tag kasserollen af varmen og lad det hele trække under låg i ca. 2 timer.

Sigt hele herligheden og gløggkoncentratet er klar.

 

Gløgg:

Kom en portion gløggkoncentrat i en gryde, tilsæt rødvinen og varm nænsomt gløggen op til 80 °C.

Rist mandelsplitterne kort i ovnen eller på en tør pande.

Afkøl dem ved stuetemperatur.

Kom mandelsplitter og rosiner i flotte glas, hæld den rygende varme gløgg over og server straks, evt. med hjemmebagte småkager til.

 

Kold jule cava:
Kom et par spiseskefulde gløggkoncentrat op i 4 smukke champagneglas.

Kom en hel stjerne anis op i hvert glas.

Hæld derefter kold cava over og server straks.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 19 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• QuædebrødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Farserede mørbradbøffer med bacon, grønsager og sennepsdipSvinemørbrad er ikke helt billigt, men ved at tilberede mørbradbøfferne med fars bliver...
• Kryddersild i tomatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolade skildpadde sauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os