Logo

Rabarbersaft med ingefær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Saften er ukonserveret og skal derfor opbevares i køleskabet (op til et par uger) eller dybfryses. Den bliver til en slags limonade eller frugtsirup, som fortyndes med vand, før den drikkes. Mest smag - bedst

4 bdt rabarber (ca. 2 kg)

3 dl vand

5 cm frisk ingefær, skrællet og skåret tyndt (se Tips)

400-500 g rørsukker pr. liter siet saft

 

Gør rabarberne i stand.

Skær dem i småstykker og bring dem i kog sammen med ingefær (eller vanilje).

Læg låg på gryden og lad det simre meget blidt i ca. 15 minutter, eller til rabarberstykkerne er fuldstændig udkogt.

Læg et rent, opvredet viskestykke i et stort dørslag og sæt en skål under.

Eller sæt to meget fine trådsigter inden i hinanden og en skål under.

Hæld rabarbermassen i og lad den stå en times tid, til al saften er løbet igennem.

Bring saften i kog og tilsæt sukker.

Saften skal være ret sød, den skal blive til en slags limonade eller frugtsirup, som fortyndes med vand, før den drikkes. Hvis den koncentrerede rabarbersaft ikke er sød nok, smager den kun syrligt og ikke rigtig af noget, når den tyndes med vand.

Lad saften koge et minutstid, efter sukkeret er tilsat.

Skum den og tag den af blusset.

Hæld den på omhyggeligt rengjorte flasker, når den er let afkølet.

Hvis flaskerne er af plastic, skal saften være næsten kold.

Fyld ikke flaskerne helt, så kan de dybfryses uden at sprænge.

Saften er ukonserveret og skal derfor opbevares i køleskabet (op til et par uger) eller dybfryses.

 

Tips: Rabarbersaften kan selvfølgelig også koges med hel vanilje, flæk stængerne og skrab kornene ud, beregn 2 stk. til denne portion saft.

--

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,3 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.535 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Slush ice 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hjemmelavet BaileysEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Sparkling Ginger punchEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Salvie-ymer is, kold suppe af vilde rosenbladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os