Logo

Rabarbersaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarbersaft

 

Saften her er skøn med isterninger og postevand eller vin med bobler. 20 min.

 

# Ingredienser til 4 personer

1 kg rabarber

400 g sukker

2 vaniljestænger

2 citroner

1 l. vand

*

Sådan gør du

1. Gør rabarberne i stand, og skær dem i ca. 2 cm skiver.

Der skal bruges 1 kg nettovægt.

2. Kom rabarberne i en gryde med 400 g sukker, vaniljekorn fra de to stænger vanilje og de tomme stænger, saften fra de to citroner og vand.

Lad det simre i 7 minutter.

3. Hæld det nu gennem en sigte, foret med stof af: ostelærred eller viskestykke af tyndt stof.

Lad saften løbe fra rabarberne og tryk let/vrid let, for at få den sidste og vigtige kraft med.

Hæld saften på rene/sterile flasker med tætsluttende låg og stil dem på køl.

Her kan de holde sig max. tre uger. Saften kan fryses ned.

 

Tips: Sterile flasker fås ved at sætte/lægge rengjorte flasker i 100 grader varm ovn i 15 minutter, på et klæde. Vil du have hyldeblomst smagsnoten i saften, blander du blot rabarbersaft med lidt hyldeblomst saft og så med vand.

 

Energiinformation: / pers 1793 kcal Protein 2 g. Kulhydrater 17.4 g. Fedt 1 g. Fedtenergi 1 %

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 426 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her