Logo

Saft af rabarber, jordbær og hyldeblomster

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Saft af rabarber, jordbær og hyldeblomster

 

Hjemmelavet saft! Det tager et par dage at lave denne dejlige saft af rabarber, jordbær og hyldeblomster. Men det er arbejdet værd!

 

#

250 g rabarber

250 g modne jordbær

2 usprøjtede citroner (tynde skiver)

10-15 klaser hyldeblomster

1 kg sukker

1 l vand

*

 

1. DAG: Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker.

Skyl jordbærrene i koldt vand, nip bladene af og lad dem dryppe af i et dørslag.

Mos jordbærrene med en gaffel og kom det i en skål.

Tilsæt citronskiver, hyldeblomstklaser og rabarberstykker.

Kog sukker og vand til sukkeret er opløst, og hæld det kogende over blandingen i skålen.

Dæk skålen til, og lad den trække i ca. 2 døgn i køleskab.

 

3. DAG: Rør et par gange i skålen i løbet af dagen og lad saften dryppe af i en meget fin sigte evt. gennem et saftklæde eller skoldet viskestykke.

Hæld saften på skoldede flasker eller i en kande og opbevar i køleskab.

Holdbarheden er ca. 1 måned.

Saften kan også fryses og opbevares i længere tid.

Fortynd saften med koldt vand eller tør hvidvin.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 704 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?