Logo

Sake

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sake


Japansk sake er en unik gæret drik brygget på ris og kildevand, og er lavet på polerede ris og kildevand, som brygges sammen, lidt i stil med traditionel ølbrygning. Den nydes enten afkølet eller varm - afhængig af personlige præferencer og kvaliteten, men god Sake bør som udgangspunkt nydes kold.

For det meste er alkoholprocenten på 13-20% vol. Sake kan både drikkes til maden og til en venskabelig skål.

Sake

 

Ved servering hældes saken over i en lille kande for det meste i keramik (tokkuri) og drikkes af små sakekrus. Det er lidt forskelligt om saken er velegnet til at drikke kold, ved stuetemperatur eller opvarmet. Det kommer an på hvert enkelt mærke.

Sake er på vej tilbage, efter mange år på bænken. Sake passer suverænt til det asiatiske køkken - herunder selvfølgelig det japanske, med sushi og sashimi som de mest populære valg.

 

Det anses for grådigt at hælde op for sig selv, derfor gælder det om at holde øje med når de andres krus er tomme.

Løft kruset med et 'kampai' - skål på japansk -og god fornøjelse!

Sake



 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 819 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?