
 
Kog en god gløgg-essens
af æblemost og krydderier, og opbevar den i køleskabet. Så kan du nemt sætte en
god hjemmelavet gløgg på bordet til uventede gæster i december. 
8 glas. Arbejdstid:
20 min. Kogetid: 45 min. 
 
#
50 g frisk ingefær 
1 appelsin (øko) 
1 citron (øko) 
1 liter æblemost 
1 tsk hele nelliker 
3 kanelstænger 
8 hele
kardemommekapsler 
1 tsk hel sort peber
1 liter rødvin 
100 g rosiner 
evt. honning eller
sukker 
100 g mandelsplitter
*
 
Skræl ingefæren, og
skær den i tynde skiver. 
Skræl skallen af
appelsin og citron - undgå at få for meget af det hvide med. 
 
Kog æblemosten med
ingefær, appelsin- og citronskal, nelliker, kanel, kardemomme og peber i ca. 30
min. uden låg. 
 
Si mosten, og varm
den op med rødvin og rosiner uden at koge. 
Smag evt. til med
honning eller sirup. 
 
Fordel mandlerne i 8
glas, og hæld den varme gløgg i glassene. 
 
TIPS: Smag evt.
gløggen til med portvin eller/og snaps. 
Lad evt. rosinerne udbløde i
spiritussen i 1 uge eller mere. 
 
Alkoholfri gløgg:
Erstat rødvinen med æblemost, tranebærjuice, hindbærsaft eller andre safter.
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin