Logo

Slåensnaps

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
2 dl slåenbær
1 flaske Brøndum snaps (eller anden ukrydret snaps eller vodka)  
 
2 dl bær overhældes med 75 cl Brøndum snaps
Lad snapsen trække 2-3 uger.
Den må ikke stå for længe, idet den så vil trække bitterstofferne
(blåsyre) fra stenene.
Slåensnapsen har smuk rødlig eller rødgylden farve.
Den vinder ved lagring.
 
Tips: Slåenbusken: er en tætgrenet, tornet busk der bliver 2-3 meter høj.
Det er en form for vild blomme (prunus). I maj måned sætter den en stor
mængde hvide blomster. Bladene er lancetformet med fint takket kant. De
blåsorte eller blåduggede stenfrugter er næsten kuglerunde, de plukkes i
oktober/november efter den første nattefrost. Bærrene kan få en tur i
dybfryseren hvis de ikke har fået frost. 
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.364 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?