Logo

Syrensaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Syrensaft

 

Har du syrener i haven, så prøv at lave en skøn sait, som kan nydes fortyndet med vand eller danskvand. Du kan også bruge saften i drinks, eller fryse den til nogle skønne ispinde.

7-8 dl ufortyndet saft. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: 5 dage.

 

#

10-12 friske, udsprungne syrenklaser

15 g vinsyre

1 citron [øko]

400 g sukker

5 dl vand

*

Skyl forsigtigt blomsterne i koldt vand.

Læg dem i stort sylteglas eller i en skål.

Tilsæt vinsyre og små stykker citron.

Kog sukker og vand, til sukkeret er opløst.

Hæld den kogende lage over blomsterne, og lad dem trække køligt i 5 dage. Rør dagligt.

SI saften, hæld den på en skoldet flaske, og opbevar den koldt.

Nyd saften kold fort yndet med vand.

 

TIPS: Du kan også pynte kager og desserter med de smukke syrenblomster.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 722 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her