Logo

Syrensaft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Syrensaft

 

Har du syrener i haven, så prøv at lave en skøn sait, som kan nydes fortyndet med vand eller danskvand. Du kan også bruge saften i drinks, eller fryse den til nogle skønne ispinde.

7-8 dl ufortyndet saft. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: 5 dage.

 

#

10-12 friske, udsprungne syrenklaser

15 g vinsyre

1 citron [øko]

400 g sukker

5 dl vand

*

Skyl forsigtigt blomsterne i koldt vand.

Læg dem i stort sylteglas eller i en skål.

Tilsæt vinsyre og små stykker citron.

Kog sukker og vand, til sukkeret er opløst.

Hæld den kogende lage over blomsterne, og lad dem trække køligt i 5 dage. Rør dagligt.

SI saften, hæld den på en skoldet flaske, og opbevar den koldt.

Nyd saften kold fort yndet med vand.

 

TIPS: Du kan også pynte kager og desserter med de smukke syrenblomster.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 399 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jordbær-hyldeblomstsaftHylden blomstrer i denne måned, hvor den danske jordbærsæson også er godt i gang. De to...
• SakeJapansk sake er en unik gæret drik brygget på ris og kildevand, og er lavet på polerede...
• MilkshakesMilkshakes svaler i sommervarmen. Kan også serveres som desserter - med flødeskumstoppe....
• FigensauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!