Logo

Æblebeignets - Franske fastelavnsboller

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
4 faste syrlige æbler
2 dl hvedemel
1 dl vand
1 ½ spsk smeltet smør
1 æg
olie til friturestegning

Skræl æblerne og stik kernehuset ud.
Skær dem derefter i skiver (så man får hullet i midten), ca 1 cm tykke. Kom melet i en skål og pisk vand og smeltet fedtstof i.
Del ægget og rør blommen i dejen.
Pisk æggehviden til hårdt skum og vend den i dejen.
Varm olien op til 180°C.
Du kan kontrollere temperaturen ved at komme en lille bid franskbrød i, hvis den bliver brun på 30 sek, så er olien klar.
Dyp æbleringene i dejen og steg nogle stykker ad gangen i olien,
til de er lysebrune. Ca 2 min på hver side plejer at være tilpas.
Lad ringene dryppe af på noget køkkenrulle, drys flormelis over og servér dem med det samme.

Tips: Æblebeignets er bedst, når de er nybagte og varme.
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.864 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?