Logo

abrikos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

abrikos

 

abrikos: (Prunus armeniaca; engelsk apricot, fransk apricot, tysk Aprikose) gulorange stenfrugt med dunet skind. Frugtkødet er syrligt aromatisk. Anvendes frisk el. tilberedt i desserter, kompotter og i marmelade. Dyrkes i de varmere dele af tempererede egne som Californien, Sydeuropa og Tyrkiet. Importeres nu frisk, tidl. mest kendt tørret el. på dåse. De bedste tørrede abrikoser kommer fra Tyrkiet, hvor det i modsætning til EU er tilladt at blege tørrede abrikoser med svovldioxid. Abrikoser stammer fra Kina, kom via Persien og Armenien til Europa i den sene oldtid. Kom med maurerne til Spanien og derfra til Amerika sent i 1400-tallet.

 

abrikos

Tørrede abrikoser.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.885 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her