Dejlig klassisk dessert og i barndommen i 50erne en rigtig
søndagsdessert. Det nemmeste er i dag som dengang at bruge konserves, det er ok
og så er det tidsbesparende. En frisk ananas er jo godt og det er udmærket at
lave maden fra bunden.
Pers.8. Tid: 120 min + 20 min.
# Ingredienser
8 æg
125 g sukker
12 blade husblas
4 dl ananasjuice
2 spsk citronsaft
2 dl fløde
1 dåse ananas
citronmelisse til pynt
*
Tilberedning:
Pisk æggeblommer og sukker til en skummende æggesnaps.
Læg de 12 blade husblas i koldt vand – når husblassen er
blødgjort, tages bladene op, vrides fri for vand, og smeltes over et vandbad.
Bland ananasjuice og citronsaft med den smeltede husblas, og
tilsæt den skummende æggesnaps til ananasjuice og citronsaft.
Rør massen så jævn som muligt.
Pisk æggehviderne stive, og pisk piskefløden til skum.
Vend derefter forsigtigt æggehviderne i æggesnapsen, og
derefter flødeskummet.
Skær ananassen fra dåsen i fine stykker, og vend dem
forsigtigt i massen.
Stil fromagen koldt i minimum 2 timer.
Før servering anrettes fromagen på fine tallerkener, og
pyntes med flødeskum, citronmelisse og ananasstykker.
Ananasfromage som den blev serveret på »Badehotellet«