Logo

Hindbærfromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hindbærfromage

 

Hindbærfromage er helt uimodståeligt og en virkelig fin enkel dessert! Luftigt, sødmefyldt – uden dog at være sukkersødt – vaniljeprikket og ja, bare helt vildt skønt. 4 pers. 2 timer

 

# Ingredienser

3 blade husblas

3 æg – delt i hvide og blomme

(obs. der må ikke være den mindste dråbe blomme i skålen med æggehvide!)

300 g frosne hindbær (friske kan også bruges) – gem evt. lidt til pynt

60 g sukker

1 vaniljestang, kornene herfra

1½ dl piskefløde

Pynt:

Flødeskumstoppe, mynte, hindbær

*

Fremgangsmåde

Giv hindbær et kort opkog i en gryde tilsat vaniljekorn, som lige er gnedet ud i 1 spsk. af den samlede mængde sukker.

Sluk varmen og lad det stå i gryden.

Læg husblas i blød i en stor skål med koldt vand og lad det stå i 5-10 minutter.

Kram vandet fra husblassen og forbered et vandbad hvor en skål sættes i en gryde med kogende vand.

Kom husblas i skålen og sluk for vandet og rør rundt til husblassen er helt smeltet, det tager kun lige et øjeblik.

Med et piskeris, piskes husblas i gryden med hindbær.

Sørg for at piske det igennem, så al husblassen er godt fordelt i hindbærmassen.

I en ren skål piskes æggeblommer og sukker med en håndmikser til æggesnaps.

Pisk derefter den stuetempererede hindbær i æggesnapsen.

Pisk det grundigt igennem i et lille minut.

I en ny ren skål piskes nu fløden luftigt og flødeskum vendes forsigtigt i hindbær/æggesnapsen med en dejskraber.

Vask skål og piskekroge af, tør grundigt og pisk æggehviderne fuldstændig stive – så man kan vende skålen uden at æggehviden falder ud.

Hvis der er den mindste smule æggeblomme eller flødeskum i æggehviden, så kan det være svært at få det pisket helt stift.

Rør en spsk af den stive æggehvide i skålen med hindbær uden at slå luften ud af den luftige flødeskum og vend derefter forsigtigt resten af æggehviden i.

Fordel i 4 portionsglas og sæt på køl i 1½–4 timer.

Pynt derefter med friske hindbær, mynte og flødeskum

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 849 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her