
 
Det er svært at slå
den klassiske citronfromage, der er elsket for sin sødme og friskhed. 
4-6 personer. Arbejdstid:
30 min. Køletid: ca. 2 timer 
 
#
4 blade husblas 
2 økologiske
citroner 
3 æg 
200 g flormelis 
½ liter piskefløde 
 
Pynt: 
1½ dl piskefløde 
1 håndfuld
citronmelisseblade 
1 økologisk citron
(skallen) 
*
 
Læg husblasbladene i
blød i koldt vand i 5 min. 
Vask citronerne, riv
skallen fint, og pres saften. 
Tag husblassen op,
knug vandet ud og smelt den i en skål over vandbad sammen med citronsaften (½-1
dl). 
Lad blandingen køle
lidt af. 
Del æggene i blommer
og hvider. Pisk æggeblommer og flormelis til en tyk og luftig creme, og rør
husblasblandingen i cremen i en tynd stråle. 
Pisk æggehviderne
stive, og vend dem i cremen sammen med fintrevet citronskal. 
Pisk fløden til
blødt skum, og vend den i med en dejskraber. 
Hæld citronfromagen
i en skål, og sæt den i køleskabet i ca. 2 timer, til den er stivnet. 
Pynt citronfromagen
med flødeskum, citronmelisse og evt. citronskal skåret i strimler med et
juliennejern. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin