En god bøf serveret
med sommerligt tilbehør. Det er en stor portion grønsager, som udgør hele
tilbehøret. Skær evt. lidt ned på grønsagsmængden og giv lidt kogte eller
stegte nye kartofler til og evt. en kold sauce.
Arbejdstid: 20 min.
Koge/stegetid: 30 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
#
2 bøffer af
oksefilet
Marinade:
10 g frisk ingefær
1-2 fed hvidløg
3 spsk soja
3 spsk vineddike
1½ spsk citronsaft
1 spsk honning eller
sirup
1 knsp chilipulver
750 g friske
grønsager (fx gulerod, blomkål, asparges)
3-4 forårsløg
*
Rør en marinade
sammen af revet ingefær, knust hvidløg, soja, vineddike, citronsaft, honning og
chili.
Vend bøffen sammen
med et par skefulde af marinaden.
Rens grønsagerne,
del dem i passende stykker og blancher dem i kogende, letsaltet vand 1-3 min.
Læg dem straks i
iskoldt vand og lad dem dryppe godt af.
Vend dem sammen med
resten af marinaden og fintsnittet forårsløg.
Steg bøfferne på en
varm grill eller grillpande 2-3 min på hver side og server med grønsagerne.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin