
 
Rester af søndagsstegen kan bruges til andre ting end biksemad,
nemlig sømandsbøf, som vi her giver dig en opskrift på. 
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ca. 40 min. 
#
400 g stegt kød 
salt og peber fra kværn 
2 store løg 
20 g smør 
500 g kartofler 
2 dl bouillon af terning 
2 dl pilsnerøl 
2 spsk hakket persille 
*
1. Skær kødet i tynde skiver, der drysses med salt og peber.
2. Pil løgene og skær dem i skiver, der brunes i smørret i
en stor gryde. 
3. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. 
4. Læg kød, løg og kartofler lagvis i gryden. 
Det øverste lag skal være kartofler. 
Drys salt og peber mellem hvert lag. 
5. Hæld bouillon og øl over retten, der simrer under låg i ½
time eller til kartoflerne er møre. 
Drys med hakket persille.