Is er en nem dessert. Prøv fx Mokkais med abrikoser, Jordbæris,
Parfait-is og her citronsorbet.
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 20 min. Frysetid: ca.
4 timer
#
2½ dl citronsaft
2 blade husblas
Sukkerlage:
5 dl vand
160 g (2 dl) melis
1 stor citron
85 g (1 dl) melis
*
1. Læg husblasen i blød i koldt vand i 10 min.
2. Bring 5 dl vand og 2 dl sukker i kog i en tykbundet
gryde.
Lad det simre i 5 min.
Tag gryden fra varmen og lad den stå i andre 5 min.
Knug vandet af husblasen og rør den i sukkerlagen.
Lad den smelte.
3. Hæld citronsaften i lagen, der hældes i en frysefast form
og lad den fryse i ca. 4 timer.
Rør i den et par gange.
4. Mens sorbet'en fryser, skæres citronen i tynde skiver,
der kommes i den samme gryde med så meget vand, at det dækker.
Tilsæt 1 dl sukker.
Lad det småkoge over svag varme, til citronskiverne er
blanke og glaserede og lagen næsten kogt væk.
5. Ved serveringen pyntes hver portion med 1-2 skiver citron
og måske en lille kvist citronmelisse.