Kagen har en fin
syrlig smag af både citronskal, citronsaft og kærnemælk.
1 kage. ca. 16
stykker. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 1 time
#
4 æg
100 g sukker
250 g smør
100 g mørk sirup
1 økologisk citron
1 dl kærnemælk
375 g hvedemel
Glasur:
½ økologisk citron
150 g flormelis
*
Pisk æg og sukker
til en tyk creme.
Smelt smør og sirup
sammen.
Tag det af varmen,
og tilsæt fintrevet citronskal, citronsaft og kærnemælk.
Sigt melet, og vend
det i æggemassen.
Rør derefter
gradvist den lune smørblanding i.
Hæld dejen i en
smurt randform eller springform, og sæt den midt i ovnen ved 175 °C i 45-55
min.
Tjek med et træspid
om kagen er gennembagt, og sæt kagen til afkøling i formen i mindst 15 min.
Vend så kagen ud på et fad.
Riv skallen af den
halve citron.
Sigt flormelissen,
og rør den til glasur med ca. 1½ spsk citronsaft.
Pynt kagen med
glasuren, og drys med citronskallerne.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin