Logo

Dadler og pekannødder cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dadler og pekannødder cupcakes

Der findes mere end 40 forskellige slags dadler. Her er brugt medjool-dadler, der er kødfulde og har en mørk, stærk smag.

 

12 cupcakes:

275 g hvedemel

115 g sukker

1 spsk bagepulver

2 æg

4 spsk smør, smeltet

½ dl syrnet fløde

2 spsk mælk

1 stor most banan

150 g hakkede dadler

4 spsk hakkede pekannødder

 

Varm ovnen op til 175°C og smør en muffinform med 12 huller.

Bland mel, sukker og bagepulver i en skål.

Pisk æg, smør, syrnet fløde, mælk og banan sammen i en skål med en elektrisk håndmikser.

Fold melblandingen i, til det er lige netop blandet.

Rør dadler og pekannødder i.

Fordel dejen i formen og bag kagerne i 20 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Vip kagerne ud af formen og lad dem køle af på en rist.

Opbevare i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Med dadler, pekannødder og ahornsirupsmør

Følg basisopskriften.

Server med ahornsirupsmør: Rør 1 tsk appelsinekstrakt med 2 spsk ahornsirup og bland det i 225 g usaltet, blødgjort smør.

 

Med dadler og pistacienødder

Følg basisopskriften.

Erstat pekannødder med 4 spsk hakkede pistacienødder.

 

Med dadler og macadamianødder

Følg basisopskriften.

Erstat pekannødder med 4 spsk hakkede macadamianødder.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.026 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?
Effektiv reklame - klik her