Logo

Jomfruhummer - cacaobønner - gelé - merian

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
8 store jomfruhummere
4 rå cacaobønner (1)
merian
olivenolie
salt, peber
 
Jomfruhummergele:
skaller fra jomfruhummerne
 1 persillerod
1 hvidløg
1 løg
timian
1 spsk tomatpure
2 æggehvider
2 bl. gelatine
 
Gele: Sauter jomfruhummerskaller og urter i tern i en gryde, tilsæt tomatpure og timian samt vand, så det dækker.
Kog op og lad træk­ke 1 time, si skyen fra og klar den med æggehvider, kog ned til 2 dl, tilsæt udblødt gelatine og smag geleen til med salt og peber.
Støb den færdige gele direkte i bunden af 4 flotte tallerkner og stil på køl.
 
Drys jomfruhummerhalerne med salt og bag dem i ovnen ved 100ºC i ca. 8 minutter.
Læg dem på gele-tallerknerne, drys finthakkede caca­obønner og merian på og dryp med god olivenolie.
 
Vin: Amontillado Antique Sherry,
"Server den afkølet. En raffineret oxidativ Sherry, en perfekt ledsager til bagte og stegte skaldyr. De tørre toner af frugt og nødder passer fint til de bitre cacao­bønner og til geleens urter."
 
(1) Cacaobønner: Ristede rå cacaobønner kan købes i specialhandlen. Her bruges Scharffen Bergers rå cacaobønner. 
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.500 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?