
 
Nyd en kold drik af kærnemælk med hyldeblomstsmag. Du kan
bruge en færdigkøbt saft eller lave din egen hyldeblomstsaft af friske
hyldeblomster. 
Arbejdstid: 5 min. 2 personer. Er du alene så halver
portionen. 
 
#
½ liter gammeldags kærnemælk
1½ dl koncentreret hyldeblomstsaft 
*
Bland ufortyndet hyldeblomstsaft med kærnemælk. 
Server drikken kold med isterninger. 
 
Hyldeblomstsaft 
Arbejdstid: 45 min. Kogetid: 5 min. Trækketid: 3 dage.
#
20 store hyldeblomstskærme 
2 økologiske citroner 
250 g rørsukker 
250 g sukker 
1 liter vand 
2 tsk citronsyre 
*
LÆG hyldeblomster og tynde citronskiver i lag i en
syltekrukke eller skål. 
 
KOG en lage af rørsukker, sukker og vand og tilsæt
citronsyre. 
Hæld lagen over blomster og citronskiver og stil det koldt
2-3 dage. 
 
SI saften, tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld den på
skoldede flasker (evt. skyllet med konserveringsmiddel). 
Nyd hyldeblomstsaften fortyndet med koldt vand eller hvidvin
eller brug den som den er i desserter. 
 
TIPS: Frys evt isterninger med små duske af friske
hyldeblomster i isterningebakker.
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin