
 
Ca. 20 stk. Tilberedningstid: 20-25 min. Hævetid, i alt: ca.
1 time Bagetid: 18-20 min. Fryseegnet. 
 
100 g smør eller margarine 
1 dl vand 
50 g gær 
2 dl mælk 
1½ tsk salt
1 tsk sukker 
250 g rugmel (4 dl) 
1 spsk kommen 
ca. 250 g hvedemel (4 dl) 
1 æg til pensling 
*
1. Smelt fedtstoffet og bland det med vand til det bliver
fingervarmt. 
Opløs gæren heri. 
 
2. Tilsæt mælken sammen med salt, sukker, rugmel og kommen. 
 
3. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen til dejen er smidig. 
Lad den efterhæve tildækket i 40 min: 
 
3. Ælt dejen sammen igen og del den i 20 portioner. 
Rul lange tynde pølser som formes til små kringler. 
 
4. Læg kringlerne med »bagsiden« opad på bagepladen beklædt
med bagepapir. 
Lad dem efterhæve i 15-20 min. 
Pensl kringlerne med sammenpisket æg og bag ved godt 200 °C
på ovnens midterste rille i 18-20 min.