
 
Krustader er
papirtynde og bages med et krustadejern. Har du ikke et krustadejern liggende,
kan du være heldig at finde et på loppemarked eller du må i butik eller på net. 
Arbejdstid: 1 time.
Kogetid: 30 min. Ikke fryseegnede (ca. 30 stk.) 
 
# Krustader:
125 g hvedemel 
½ tsk salt 
½ tsk sukker 
1 hvidtøl (33 cl) 
2 æg 
2 spsk olie 
1½ liter olie eller
palmin til bagning 
*
 
Pisk alle
ingredienserne sammen til en jævn dej og lad den hvile 20 min. 
Varm olie eller
palmin til 180 °C i en gryde/frituregryde. 
Læg krustadejernet i
den varme olie et par min, tag det op og dryp olien af. 
Dyp det varme jern
(lige til kanten) i dejen og stik det ned i den varme olie. 
Bag krustaderne
gyldenbrune (ca. 2 min) og løsn dem forsigtigt fra jernet med en kødnål el. lign.
Lad dem dryppe af på
fedtsugende papir. 
Fortsæt med resten
af dejen. 
 
Tips: Hvis du ikke
orker at bage krustader, kan du prøve at bestille dem hos en bager eller
bage/købe tarteletter i stedet. 
 
Rejer i krustader
Arbejdstid: 15 min. Ikke
fryse-egnede. (6 personer) 
 
# Til 6-12 krustader
(eller tarteletter): 
300 g rejer
(pillede, gerne fjordrejer) 
50 g dijonnaise 
2 dl cremefraiche 18% 
1 tsk citronsaft 
frisk kørvel og
purløg 
salt og peber 
*
 
Rør dijonnaise godt
sammen med cremefraiche og smag til med citronsaft, salt og peber. 
Tilsæt fintsnittet purløg
og vend rejerne i. 
Fordel salaten i
krustaderne og pynt med grønt kørvel.
Server straks som
forret. 
TIPS: Dijonnaise er
en sennepsmayonnaise og kan erstattes af mayonnaise smagt til med dijonsennep. 
Krustaderne kan
bages i forvejen og opbevares i en kagedåse. Varm dem kort med bunden i vejret
i en varm ovn før servering.
 
J madABC.dk er en kogebog med nemme madopskrifter, Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min. og...
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin