Sæt pift på en god
dansk ribbenssteg med krydderier fra de varme lande. Rist de hele krydderier på
en pande, til de dufter kraftigt, så får du den helt rigtige smag frem.
6 personer. Arbejdstid:
45 min. Marinering: min. 2 timer. Koge/stegetid: 2½ time
#
1 ribbenssteg (ca.
1500 g)
2 tsk hel fennikel
2 tsk hel koriander
2 tsk hel
spidskommen
2 tsk havsalt
1 bundt frisk timian
1 spsk olie
Tilbehør:
1 kg kartofler
300 g knoldselleri,
pastinak eller persillerod
300 g gulerødder
6 fed hvidløg
1-2 dl mælk
50 smør
salt og peber
1 bundt bredbladet
persille
*
RIST fennikel,
koriander og spidskommen på en tør pande, til de dufter.
Knus de tørrede
krydderier sammen med salt i en morter eller krydderikværn, og bland dem med
skyllede timianblade og olie.
Gnid det ind i kødet
og mellem sværene, og lad kødet trække i køleskabet 2-3 timer eller natten
over.
LÆG stegen i en
bradepande, og brun kødet i ovnen ved 225 °C i ca. 20 min.
Skru ned til 125 °C,
og hæld ½ liter vand ved kødet.
Lad det stege ca. 2
timer til kødet er gennemstegt det skal have en centrumtemperatur på 65 °C.
Hvis sværen ikke er sprød, så giv stegen 5-10 min. ved 250 °C eller under
grillen.
SKRÆL kartofler og
rodfrugter, og skær dem i grove terninger.
Kog dem helt møre
sammen med de pillede hvidløgsfed i letsaltet vand.
Hæld vandet fra, og
mos det hele sammen med en kartoffelmoser.
Brug ikke håndmikser
det gør mosen lang og klistret.
Rør mosen igennem
med en træske, og tilsæt varm mælk og smør.
Smag til med salt og
peber, og server med masser af hakket persille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin