Efterårshygge
i børnehøjde bag nogle gode, grove pandekager, og fyld dem med en lækker grønsagsstuvning.
4 personer.
Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 45 min.
#
Pandekager
(8 stk.):
3 æg
½ tsk
groft salt
50
g fuldkornsmel (fx grahamsmel)
150
g hvedemel
3-4
dl mælk
25
g smør til stegning
Ratatouille:
2 løg
2
fed hvidløg
4-5
kviste friske eller 1 spsk tørrede krydderurter (fx timian, rosmarin eller
merian)
1
squash
1
aubergine
1
rød peberfrugt
4
tomater
2 spsk
olie
1 tsk
groft salt
friskkværnet
peber
2-3
spsk vineddike
*
Slå
æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med salt og mel, til blandingen er helt
fri for klumper. ¨
Tilsæt
mælk lidt ad gangen, og pisk dejen jævn.
Stil
dejen i køleskab i mindst 30 min.
Pil
løgene, og hak dem fint.
Pil
hvidløgsfeddene, og pres dem i en hvidløgspresser.
Skyl
de friske krydderurter i koldt vand, og hak dem.
Skyl
squash, aubergine, peberfrugt og tomater i koldt vand, og skær dem i stykker på
ca. 3x3 cm.
Varm
en tykbundet gryde med olie.
Kom
løgene i, og steg dem, til de er klare.
Tilsæt
hvidløg og krydderurter, og lad det simre ved svag varme i nogle min.
Kom
resten af grønsagerne i, og krydr med salt og peber.
Lad
retten småkoge under låg i ca. 30 min - Rør jævnligt.
Smag
til med salt, peber og vineddike.
Pisk
pandekagedejen igennem, tilsæt evt. lidt mere mælk, og hæld den i en kande.
Varm
en pande (ca. 26 cm) godt op, og smelt lidt smør på den.
Hæld
ca. ½ dl dej på panden, og vip den hurtigt rundt, så dejen bliver fordelt på
hele panden.
Bag
pandekagerne i et par min. på hver side vend dem med en paletkniv.
Kom
den varme ratatouille på pandekagerne, og tril dem sammen.
TIPS:
Hvis ratatouillen er for våd: fjern låget, skru op for varmen, og kog under
omrøring til passende konsistens.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin