Logo

Ovnstegt kylling med rodfrugter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ovnstegt kylling med rodfrugter

 

Søndagskyllingen steges i ovnen med timian og hvidløg, rodfrugter og kartofler det hele i et fad. Retten serveres med en kold sauce smagt til med sennep og citron.

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 30 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

500 g rodfrugter (fx knoldselleri, pastinak, gulerod, rødbede)

250 g kartofler

1 rødløg

4 kviste frisk timian

2 fed hvidløg

1 spsk olie

2 hele kyllingelår

salt og peber

 

Sauce:

2 dl græsk yoghurt/fromage frais

1 tsk dijonsennep

1 tsk fintrevet citronskal

salt og peber

*

 

Tænd ovnen på 200 °C varmluft eller 225 °C alm. ovnvarme.

Rens rodfrugter, kartofler og rødløg og skær dem i grove stykker.

Hak hvidløg og timian.

Vend grønsager og kartofler sammen med halvdelen af timian- og hvidløgsblandingen, olie, 1 tsk groft salt og friskkværnet peber i en bradepande med bagepapir.

Sæt fadet i ovnen i 10 min.

 

Krydr kyllingelårene med resten af krydderiblandingen samt salt og peber.

 

Vend rundt i grønsagerne og læg kyllingelårene ovenpå.

Sæt fadet tilbage i ovnen i ca. 20 min.

Rør saucen sammen og server retten direkte fra bradepanden.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.401 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her