
Anden bliver rigtig god og saftig, så opskriften kan varmt
anbefales frem for at stege anden i ovnen
#
1 moskus and på ca. 3 kg  
2 æbler 
svesker 
1 dl vand/bouillon
1 dl portvin 
1 tsk knuste enebær
salt og peber
* 
Gnid anden indvendigt og udvendigt med knuste enebær, salt og peber
Fyld anden med æblebåde og svesker.
Brun anden på alle sider i en (jern)gryde. 
Hæld bouillon og portvin ved og læg låg på. 
Lad anden simre/stege med andebrystet nedad i 2 timer. 
Vend anden og steg videre 1 time med ryggen nedad. 
Stil nu til afkøling i fedtskyen til næste dag med brystet nedad, uden låg. 
Tag anden op, partér og lun i 120 ºC varm ovn. 
Sæt til slut under grill for sprødt skind. 
Hold øje med grillen. 
 
 
Se også: Grydestegt gråand og/eller Grydestegt vildand eller endnu bedre: Moseand med æble/avocado-salat