Logo

Grydestegt vildand

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Grydestegt vildand



#

2 vildænder (evt 3 små)
200 g bacon

2 løg
100 g smør
2 dl vildtsky eller bouillon
2 dl piskefløde 
1/2 kg friske champignon / svampe
2 spsk rønnebærgelé
*

 
De istandgjorte ænder aftørres og gnides indvendig med salt og peber.
Halvdelen at baconen skæres i små terninger og lægges indeni.
Resten skæres i tynde skiver, der svøbes om ænderne, hvorpå de ombindes med bomuldsgarn.
Ænderne brunes i smørret.


Halver løg og læg ved.

Den kogende vildtsky eller bouillon hældes ved sammen med fløden, der ligeledes skal have et opkog.

Ænderne steger under låg i ca. 1 time.


De rensede champignoner svitses et øjeblik i en smule smør og drysses i gryden de sidste 5-6 minutter af stegetiden.
Ænderne tages op og holdes varme.


Saucen bringes til kogepunktet, jævnes med fløde, småsnurrer et øjeblik og smages til med rønnebærgelé.
Baconen fjernes fra ænderne, og hver and deles i 4 stykker.
Anrettes med lidt sauce henover.
Server evt. med råstegte kartofler.




Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.991 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Andesteg - god gammeldagsGod gammeldags andesteg er opskriften på en rigtig mortensaften, og for mange også en del...
• Braiserede andelår med rispilafEn god simreret med andelår serveret med en krydret risblanding med tranebær
• Klassisk andestegJulemiddagen er for de fleste en familiefest og en aften med mange traditioner. Her er den...
• Rabarberskum med hvid chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os