Logo

Rejekebab med sorte bønner og chili

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rejekebab med sorte bønner og chili

 

Din favorit er nok rejer, men prøv de sorte bønner. De er så smukke, helt kulsorte, med det lillebitte hvide øje i den ene ende. Mange synes også de bliver mindre melede i konsistensen, og har en smag som passer utrolig godt til den spicy ret, som chili selvsagt er.

Portioner: 4. Tid: 40 min + marinering 3 timer eller natten over

 

# Ingredienser

1 kg mellemstore, rå rejer

1,25 dl japansk sojasauce

1½ spsk saltede sorte bønner, skyllet og hakket groft

1 fed hvidløg, presset

2 cm frisk ingefær (10 g), revet

1 spsk tør sherry

1 tsk sesamolie

1 lille, frisk rød thai-chili, hakket fint

1 lille, frisk rød thai-chili, i fine strimler

*

 

Fremgangsmåde

Pil rejerne, og fjern tarmen.

Bland 2 spsk af sojasaucen med bønner, hvidløg, ingefær, sherry, olie og hakket chili i en stor skål, og tilsæt rejerne.

Dæk skålen til, og stil den i køleskab i 3 timer eller natten over.

Lad rejerne dryppe af, og kasser marinaden.

Sæt rejerne på 12 spid.

Steg rejerne på en varm, oliesmurt grillpande eller på en havegrill, til de er brune på begge sider.

Server rejerne med en blanding af resten af sojasaucen og chili i strimler.

 

Tips: Hvis du bruger træspid, skal de ligge i vand i mindst ½ time før brug, så de ikke bliver svedet eller går i stykker under tilberedningen.

 

Pr. portion: 2,8 g fedt, 836 kj

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.407 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her