Din favorit er nok rejer, men prøv de sorte bønner. De er så
smukke, helt kulsorte, med det lillebitte hvide øje i den ene ende. Mange synes
også de bliver mindre melede i konsistensen, og har en smag som passer utrolig
godt til den spicy ret, som chili selvsagt er.
Portioner: 4. Tid: 40 min + marinering 3 timer eller natten
over
# Ingredienser
1 kg mellemstore, rå rejer
1,25 dl japansk sojasauce
1½ spsk saltede sorte bønner, skyllet og hakket groft
1 fed hvidløg, presset
2 cm frisk ingefær (10 g), revet
1 spsk tør sherry
1 tsk sesamolie
1 lille, frisk rød thai-chili, hakket fint
1 lille, frisk rød thai-chili, i fine strimler
*
Fremgangsmåde
Pil rejerne, og fjern tarmen.
Bland 2 spsk af sojasaucen med bønner, hvidløg, ingefær,
sherry, olie og hakket chili i en stor skål, og tilsæt rejerne.
Dæk skålen til, og stil den i køleskab i 3 timer eller
natten over.
Lad rejerne dryppe af, og kasser marinaden.
Sæt rejerne på 12 spid.
Steg rejerne på en varm, oliesmurt grillpande eller på en
havegrill, til de er brune på begge sider.
Server rejerne med en blanding af resten af sojasaucen og
chili i strimler.
Tips: Hvis du bruger træspid, skal de ligge i vand i mindst ½
time før brug, så de ikke bliver svedet eller går i stykker under
tilberedningen.
Pr. portion: 2,8 g fedt, 836 kj