
 
En let suppe med rejer og masser af friske grønsager kan
være lige nøjagtig det, du har brug for på en lun forsommerdag. 
4 personer. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 15 min.
#
2 dl jasminris - gerne brune 
400 g spidskål 
1 bundt forårsløg 
1 bundt grønne asparges 
1½ liter grønsagsbouillon 
2 fed hvidløg 
4 kefirlimeblade (fås tørrede i supermarkedet) 
200 g babyspinat 
300 g pillede rejer 
1 limefrugt 
1 spsk fiskesauce eller 2 spsk soyasauce 
1-2 tsk sukker 
1 bundt thai basilikum, koriander eller 1 håndfuld mynte 
*
Kog risene som angivet på emballagen. 
Skær spidskålen i 1 cm tykke stimler. 
Skær forårsløg i tykke skiver. 
Knæk enderne af aspargesene, og skær dem i stykker på 2 cm. 
Kog bouillonen med kefirlimeblade og finthakket hvidløg. 
Tilsæt kål og asparges, og kog i 3 min. 
Tilsæt forårsløg, spinat og rejer, og smag suppen til med fiskesauce
eller sojasauce, limesaft og sukker. 
Fordel risene i 4 skåle, og hæld suppen over. 
Drys med grofthakket basilikum, koriander eller mynte, og
server. 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin