Logo

Zurek - Polish sour rye soup

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Det er en basic grønsagssuppe tilsmagt med surdej (kwas)
 
Surdej:
75 g fuldkornsrugmel
600 ml kogt, afkølet vand
¼ fed hvidløg
 
Rens en lerkrukke eller et glas med kogende vand.
(NB: brug ikke aluminium, det tåler ikke syren.
Kom hvedemel, ¼ fed mast hvidløg og det kogte vand i og rør til en lind grød.
Lad blandingen stå tildækket og gære i 4-5 dage.
Herefter kan blandingen gemmes i lufttæt beholder i flere uger.
 
Suppen:
1,25 liter bouillon/fond/suppe af grønsager eller okse/kyllingeben
100 g bacon
100 g løg
100 g / 1 dåse champignon
400 ml kwas (surdej)
300 ml cremefraiche
5 medium kartofler, kogte og skåret i skiver
100 g Kielbasa (se opskrift) eller røget medister, i skiver
 
Opvarm fonden/suppen.
Hak bacon og løg og tilsæt suppen og lad simre 10 minutter.
Tilsæt champignon, cremefraiche, hvidløg, salt og peber.
Lad simre i 20 minutter og tilsæt så kartofler og pølse.
Kog op og server med persilledrys og hårdkogte æg skåret i halve.
 
Se også: Zurek med kartofler
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 6.451 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her