Logo

Rugbrød 1

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1. dag:
surdej (gammel dejklump eller ny af: 25 g gær + 2 dl kærnemælk + 2 dl rugmel)
0,75 l vand
2 ½ tsk salt
375 g rugmel
375 g hvedemel

2. dag:
½ øl
1 dl vand
500 g knækkede rugkerner

Eller:
3,5 dl vand
400 g knækkede rugkerner

Røres og står 18 - 24 timer. Husk nu at tage en klump surdej fra til næste gang, dejklumpen drysses med salt inden den sættes i køleskabet. Der tilsættes øl, vand og rugkerner. Hældes i 2 forme og hæver ca. 4 timer. Bages ved 180° i 1 ½ time.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.097 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her